Άννα Γκίνου

Γεννήθηκα στην Αμερική το 1980 και πέρασα όλα τα καλοκαίρια μου στο Λιτόχωρο. Έζησα στην Θεσσαλονίκη, στην Αγγλία και στην Κύπρο. Ανέβηκα πρώτη μου φορά στον Όλυμπο στα 14 και αυτό που θυμάμαι είναι τα χαμόγελα που ανταλλάσσαμε με όλους τους περιπατητές στα μονοπάτια. Είδα το νεφέλωμα του γαλαξία μας στα 18 από το καταφύγιο του Κάκκαλου και μου άλλαξε για πάντα την ψυχή. Ένιωσα κομμάτι της φύσης και από τότε επιδιώκω να βρίσκομαι όσο πιο κοντά της γίνεται ιδανικά σε μέρη με την μικρότερη ανθρώπινη παρέμβαση. Σπούδασα βιομηχανικό σχεδιασμό και γραφιστική και εργάζομαι πάνω από 20 χρόνια στο χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών. Αγαπώ την ορειβασία και την αναρρίχηση και έχω σκαρφαλώσει σε πολλές παραδοσιακές αλλά και σπορ διαδρομές σε μαγικά μέρη σε όλη την Ελλάδα.

Εκπαιδεύτηκα στην βιωματική εκπαίδευση μέσα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της Σχολής Στελεχών αλλά και μέσα από τα κατασκηνωτικά προγράμματα της ΧΑΝΘ όπου και έκανα εθελοντισμό.

Η αγάπη μου για την φύση, τα παιδιά αλλά και για τους εφήβους με ωθεί να δημιουργήσω προγράμματα ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να βρεθούν στη αγκαλιά της φύσης.